De onderzoekers: Janneke Hoogstad-van Evert

Aan het woord: Janneke Hoogstad-van Evert

Ik ben Janneke Hoogstad-van Evert en doe onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuwe behandeling voor ovariumcarcinoom.

Vanuit de patiëntenzorg merkte ik de frustratie dat veel vrouwen met eierstokkanker ondanks uitgebreide chirurgie en chemotherapie, een hele slechte prognose hebben. Daarom heb ik besloten mijn opleiding tot gynaecoloog te onderbreken om onderzoek te kunnen doen naar een nieuwe behandeling op basis van afweercellen. Het mooie is dat we deze afweercellen uit navelstrengbloed kunnen kweken, waardoor het cirkeltje rond is. Mijn droom is om met dit onderzoek mogelijk te maken dat vrouwen met eierstokkanker door een behandeling met afweercellen, met weinig bijwerkingen, echt lang ziektevrij kunnen blijven.

Ik werk vier dagen en de vijfde dag ben ik thuis bij mijn drie prachtige kinderen. De tijd die dan nog overblijft gebruik ik om te trainen voor de Zevenheuvelenloop.

Een opstekertje voor mij was dat ik op het gynaecongres, georganiseerd vanuit de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie), de Wim Schellekens prijs heb gewonnen, voor beste talent in onderzoek.

Janneke Hoogstad Ruby and Rose

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!