De stichting en oprichter Leon Massuger

prof.dr. Leon Massuger Ruby and Rose

De oprichter Leon Massuger

Ik heb een droom’

Prof. dr. Leon Massuger, gynaecoloog-oncoloog, zag en ziet dagelijks het verdriet de pijn en het diepe leed, dat vrouwen treft met de diagnose baarmoederhalskanker of eierstokkanker. Dáár wilde hij iets aan doen. Daarom richtte Leon Massuger stichting Ruby and Rose op: om samen de strijd aan te gaan tegen vrouwenkankers.

Stichting Ruby and Rose zoekt steun in de strijd tegen vrouwenkanker. Er is te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen de vrouw kunnen treffen. Jaarlijks krijgen ca. 4500 vrouwen een vorm van kanker aan o.a. de baarmoederhals, baarmoeder, eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1500 vrouwen overlijden aan de gevolgen. Massuger houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar eierstokkanker. Volgens hem is dit de moeilijkste vorm van kanker die meestal pas in een zeer laat stadium wordt vastgesteld. Dit komt omdat de ziekte, die zich m.n. in de buikholte uitbreidt, alle ruimte heeft om zich zonder veel symptomen te ontwikkelen. De oorzaak van deze verschrikkelijke aandoening is nog volstrekt onbekend.

Er is veel onderzoek nodig en onderzoek doen kost erg veel geld. Om fondsen te werven zet Ruby and Rose vele leuke acties op touw. Hiermee zijn al een aantal belangrijke projecten gefinancierd.

Leon Massuger droomt van een toekomst, waarin eierstokkanker te voorkomen en/of goed te behandelen is. Ruby and Rose wil breder dan alleen in de regio Nijmegen ook landelijk bekend worden. Wanneer de stichting groter wordt, betekent dit automatisch ook een grotere fondswerving en zal er uiteindelijk ook meer geld bij elkaar worden gebracht voor onderzoek. Hierdoor kunnen meer projecten worden gefinancierd, met als uiteindelijk doel een langere levensverwachting voor vrouwen met deze agressieve vorm van kanker. Want elke vrouw met eierstokkanker, is er één te veel.

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!

Ondervind u problemen met betalen in de facebook browser? Open a.u.b. de link in uw eigen browser.