Lintjesregen Prof. Dr. Judith Prins

Lintjesregen Prof. Dr. Judith Prins
25 april, 2020 Elles Ploegmakers

Judith Prins, hoogleraar Medische psychologie (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw)

Zij is lid van onze Wetenschappelijke Raad

Prof. Judith Prins is een veelzijdig clinicus met een grote ervaring in de psychosociale begeleiding van volwassenen en kinderen met kanker. Met haar expertise bouwde ze aan de onderzoeksgroep Psychosociale Oncologie, een groep die internationale erkenning geniet op meerdere innovatieve terreinen, zoals het gebruik van nieuwe technologieën voor psychologische interventies via e-health. Judith Prins  ontwikkelde e-health programma’s voor borstkankerpatiënten en mensen met psychische klachten. Door nazorg online aan te bieden, wordt kennis van medisch psychologen over leren leven met kanker voor een grotere groep toegankelijk. Judith is veelvuldig te horen op radio en TV over het leven van kankerpatiënten ‘in reservetijd’. Ze gaat voor nog meer ziektes e-healthprogramma’s ontwerpen zodat nog meer patiënten geholpen worden.

In de AYA-polikliniek (Adolescents and Young Adults) kunnen jonge kankerpatiënten terecht in elk stadium van de behandeling met alle problemen die ontstaan door de ziekte, zoals met studie, met familie, met geld, met werk of met zorgen rond de naderende dood. AYA-poliklinieken zijn er nu overal in Nederland en dat is te danken aan het initiatief vanuit Nijmegen waarin Judith Prins een sleutelrol vervulde.

Zij wordt veelvuldig geconsulteerd door collega’s in binnen- en buitenland vanwege haar expertise inzake (implementatie van) psychologisch interventieonderzoek in combinatie met e-health. In 2019 werd ze onderzoeksdirecteur a.i. van het Radboud Institute for Health Sciences.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!
open

Ondervind u problemen met betalen in de facebook browser? Open a.u.b. de link in uw eigen browser.