Nieuwsbrief december 2020

Nieuwsbrief december 2020
22 december, 2020 Elles Ploegmakers

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2020

 

Wat een bijzonder jaar!

Begin dit jaar had niemand kunnen voorspellen dat 2020 zo’n bijzonder jaar zou worden. Uitbraak van een pandemie die ons land volledig in zijn greep heeft gekregen en nog steeds heeft. Een pandemie met een impact die voor 2020 eigenlijk onvoorstelbaar leek. Uiteraard heeft ook Ruby and Rose last gehad van de corona-crisis. Er stonden allemaal leuke en mooie activiteiten gepland om onze stichting onder de aandacht te brengen en gelden op te halen voor wetenschappelijk onderzoek. Gelukkig kan een deel van de activiteiten verschoven worden en hebben we met kleinere acties toch nog wat geld kunnen ophalen.

Het jaar 2020 was dus een relatief rustig jaar voor onze stichting, maar heeft ons ook doen beseffen hoeveel geluk we hebben. De fantastische inzet van onze vrijwilligers en ambassadeurs, mensen die donaties doen en onze berichten delen op sociale media zijn voor ons ongekend bijzonder en belangrijk. Zonder deze mensen zou Ruby and Rose niet de welverdiende aandacht hebben gekregen in dit bijzondere jaar.

Namens het bestuur van Ruby and Rose dan ook grote dank voor alle inzet en aandacht! En hopelijk kunnen we elkaar in het nieuwe jaar weer treffen op een mooie event.

Voor nu rest mij nog om iedereen hele fijne kerstdagen te wensen en een mooie start van het nieuwe jaar!

Namens het bestuur

Van Stichting Ruby and Rose

Pamela Hoetelmans, voorzitter

Natural-Bag-Kartel-4-designs

Wegens succes verlengen we de actie

Tasje vol Liefde

Wij beseffen dat door de huidige afgekondigde maatregelen  er heel veel mensen wel een presentje, aandacht of blijk van waardering kunnen gebruiken. Zolang de maatregelen gelden blijft de actie van kracht en kunt u iemand blij maken.Er zijn 4 verschillende tasjes vol liefde te verkrijgen en u krijgt er telkens ook 2 armbandjes van Biba bij.

https://rubyandrose.nl/product…/ruby-and-rose-tassen/

 

 

WIJNPROEVERIJ ONLINE

Op vrijdagavond 25 september jl. vond er een online wijnproeverij plaats, speciaal voor de Dag van de Eierstokkanker (26 september 2020). Het bestuur van Ruby and Rose wil heel graag alle deelnemers aan deze wijnproeverij bedanken en in het bijzonder de organisatoren van dit event: Niels en Femke van Raam van Tapavino uit Bergen op Zoom.

Het was een geweldig leuke en leerzame avond, met heerlijke wijnen en tapas hapjes. De deelnemers werden tijdens de wijnproeverij, op ludieke wijze, toegesproken door ambassadrice Olga Commandeur, gynaecologe Petra Zusterzeel en de voorzitter van stichting Ruby and Rose, Pamela Hoetelmans. Nogmaals heel hartelijk dank en de opbrengst komt volledig ten goede aan onderzoek naar eierstokkanker.

 Hartelijke groeten, Patty van Vierzen–van Hattum    –   Secretaris Stichting Ruby and Rose

Shit or Shine

zoekt vrouwen die hun verhaal willen delen

Nieuw online magazine & community Shit or Shine voor vrouwelijke cancer-survivors  

 Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen na de behandeling van kanker. Veel vrouwelijke cancer-survivors vinden het moeilijk om na de behandeling hun leven weer op te pakken. Shit or Shine wil deze vrouwen helpen bij hun herstel, met een nieuw gratis online magazine en community.

Steeds meer mensen overleven kanker, inmiddels is 1 op de 20 mensen een cancer-survivor. De omgeving is blij dat je weer ‘beter’ bent en de verwachting is dat je weer verder kan met je leven. Maar vaak is dat niet zo. Het herstel na de behandeling valt vaak vies tegen. Het warme bad van de zorg valt weg, je wordt letterlijk weer in het diepe gegooid, net alsof je weer opnieuw moet leren zwemmen. De impact van de periode tijdens kanker is zo groot dat er vaak een 2.0 versie van jezelf gaat ontstaan. 

De shit ombuigen naar shine

Het herstellen van je klachten, het opnieuw ontdekken van jezelf en het vinden van een nieuwe plek in je sociale leven kost veel kracht. Dit wordt zo onderschat, dat we het belangrijk vinden om een plek te creëren waar vrouwen in deze situatie terecht kunnen. Waar we elkaar kunnen helpen de shit om te buigen naar shine. Daarom zijn we Shit or Shine gestart.

Ervaringsdeskundigen

Shit or Shine is te vinden op www.shitorshine.nl en op social media. Het gratis online maga-zine biedt inspiratie, informatie en motivatie. Als vrouwelijke cancer-survivors kun je ook kosteloos lid worden van de ‘Sparkle-club’ en daar je verhaal delen of vragen stellen aan andere ervaringsdeskundigen. In de toekomst kun je als lid ook online trainingen volgen die je helpen jezelf verder te ontwikkelen.

Deel jouw ervaringen

Shit or Shine wordt gemaakt door een enthousiast team, in samenwerking met de leden. We zijn dan ook op zoek naar vrouwen die hun ervaringen willen delen op Shit or Shine, middels een artikel, vlog of interview. Want het blijkt dat het delen van ervaringen helpt bij je eigen proces en dat van anderen. Heb je interesse? Leuk! Neem vrijblijvend contact met ons op. Dat kan via een berichtje naar post@shitorshine.nl of een telefoontje naar Elsbeth (06-16082363). We horen graag van je.

Waar Shit or Shine voor staat, samengevat in 1 minuut 40:  https://www.youtube.com/watch?v=FWVqiD1UTOM

SPORTKLEDING SPONSORING

Ontzettend trots op dit geweldig mooie initiatief van Robert Bollen van REBELME en id4sports.eu

Zo trots op dit tenue en er komt nog meer sportkleding aan waarbij het logo en beeldmerk van Ruby and Rose is verwerkt in het design. De sportkleding wordt op de site https://www.rebelme.cc verkocht (verwachting is vanaf 1 december a.s.) en een deel van de opbrengst gaat naar Ruby and Rose. Dank aan Robert Bollen en REBELME 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!

Ondervind u problemen met betalen in de facebook browser? Open a.u.b. de link in uw eigen browser.