In memoriam

In memoriam

In memoriam: Ria Lauret-Louwenberg

8 juni 1949 – 3 mei 2012

In 2005 werd bij Ria eierstokkanker geconstateerd. Na een jarenlange strijd overleed Ria aan deze vreselijke ziekte, ondanks alle onderzoeken, operaties en chemo-therapieën. Voor Ria kwam het sterke gevoel op om bij de dag te leven en dat heeft ze ook gedaan. Ze had een scherp oog voor de noden van anderen. Geheel onbaatzuchtig bood ze daar waar nodig haar diensten aan. Zelfs het afscheid van deze wereld heeft ze voor de volle 100% beleefd. Afscheid nemen viel haar zwaar, maar ook dat had ze volledig in de hand. Toen ze wist dat haar volgende slaap een eeuwige zou kunnen worden , nam ze op indrukwekkende wijze afscheid van haar dierbaren.

Ria wilde graag een donatie voor Ruby and Rose, omdat ook voor haar het besef er was om het leed van deze ziekte andere vrouwen te besparen. Hiervoor is onderzoek hard nodig en tijdens haar afscheid is het bedrag van 2000 euro opgehaald. We bedanken Ria voor haar inzet voor Ruby and Rose. We zullen haar gedenken als een warme vrouw, moeder en oma, die voor velen een voorbeeld was van positiviteit, kracht en doorzettingsvermogen.

In memoriam: Myrna de Graaff

01-januari-1977 – 02-april-2011

Op 2 april 2011 overleed Myrna de Graaff op 34-jarige leeftijd aan eierstokkanker. Myrna was zelf werkzaam op de operatiekamer in het ziekenhuis en wist als geen ander wat het is om grote operaties te moeten ondergaan. De ziekte werd bij haar ongeveer twee jaar geleden voor het eerst geconstateerd.

Er volgde een moeizame periode met grote operaties en veel chemotherapie. Medio 2010 leek het erop dat Myrna zich gewonnen moest geven aan deze afschuwelijke ziekte. Echter, ze herstelde wonderbaarlijk goed vanuit dit diepe dal. In die fase besloot ze dat ze zich volledig wilde inzetten voor de strijd tegen eierstokkanker en sloot zich aan bij de vriendinnen van onze stichting Ruby and Rose. Ze zocht de publiciteit om anderen te informeren en te motiveren om samen iets te doen voor dit goede doel. Ondanks alle zware behandelingen bleef ze positief en hield ze de moed erin. Ze bleef genieten van alle kleine momenten die haar waren gegund. In maart 2011 sloeg de ziekte echter opnieuw hard toe. Er was geen redden meer aan. Op 2 april overleed ze op veel te jonge leeftijd. We betreuren het verlies van onze vriendin en danken haar voor haar grote inzet.

Im memoriam: de dappere, sterke en moedige Marian Atema-Sauer

21 juni 1968 – 5 juni 2014

MarianAtemaSauerInmiddels bijna 6 jaar geleden, moest Marian voor de eerste keer tegen baarmoederhalskanker vechten. Met volle moed overwon ze deze ziekte waarna ze in aanraking kwam met de stichting Ruby en Rose. “Daar ga ik wat mee doen”, zei ze met diezelfde moed en energie! Ze droeg een warm hart toe aan Ruby and Rose, al gauw liepen haar vriendinnen met armbanden, tassen en/of T-shirts en niet alleen haar vriendinnen.

Na 5 jaar werd ze ‘schoon’ verklaard, een reden tot een feestje. Swingend en bruisend van energie stond ze op het concert van Nile Rodgers te genieten van het nummer Get Lucky. Nile had nota bene zelf net prostaatkanker overwonnen en gaf daardoor een extra dimensie aan dit concert. De vreugde was voor deze energieke vrouw helaas van korte duur, november 2013 kreeg ze een keiharde uitslag: het is terug. Vechtend en niet willen opgeven onderging ze behandelingen tot 4 april dit jaar…de diagnose kwam: “we kunnen niks meer voor je betekenen”.

5 juni 2014 is deze bijzondere, dappere, sterke, moedige en beeldschone vrouw overleden. Haar strijd is gestreden. De eeuwige stralende glimlach, zelfs toen ze heel ziek was, haar kracht, warmte en liefde die ze bezat maakt haar eeuwig gemist.

Myrna de Graaff

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!