soroptimisten vijfde lustrum

soroptimisten vijfde lustrum
4 oktober, 2019 Elles Ploegmakers

Marianne Zwagerman op lustrum Soroptimisten

Spraakmakend schrijfster, columniste, opiniemaakster en gespreksleidster Marianne Zwagerman komt zaterdagmiddag 16 november a.s. naar Spectrum in Veenendaal. Op prikkelende wijze zal zij daar met een inleiding en aansluitende paneldiscussie het vijfde lustrumjaar van Soroptimistclub Rhenen Veenendaal aftrappen.

Deze middag is de eerste in een reeks van fondsenwervende activiteiten die de 25-jarige Soroptimistclub gedurende het hele daaropvolgende jaar organiseert. Het batig saldo van alle activiteiten komt ten goede aan de Stichting Ruby & Rose, die fondsen werft voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van gynaecologische kanker.

Zwaargewicht

Met Marianne Zwagerman halen de Soroptimisten al direct een zwaargewicht in huis. Zeker waar het gaat om vrouwen, hun rechten, plichten en kansen. Zwagerman heeft hier een geheel eigen nuchtere kijk op en mening over, en windt daar geen doekjes om. Haar gevleugelde uitspraak ‘Een webshop is geen carrière’, haar boek ‘Het mutsenparadijs’ en haar columns (o.a. deze zomer in Trouw, die veel lof oogstten) raken aardig wat gevoelige vrouwen- en ook mannensnaren snaren en leveren veel stof tot discussie. Reken maar dat ze ook op zaterdag 16 november de knuppel in het hoenderhok gooit.

Maaike Jansen

De middag wordt omlijst met een optreden van zangeres Maaike Jansen (Maycke, ‘burning bridges’), ooit winnaar van ‘So You Wanna Be a Popstar’, maar bovenal ambassadeur van Ruby & Rose. Geen twijfel dat haar nummer ‘Stars’ de zaal zal ontroeren.

Tevens vindt die middag de start plaats van een prestigieus lustrumkunstproject dat in oktober 2020 zijn grote finale moet kennen. In dit project werken de Soroptimisten samen met geselecteerde Rhenense en Veenendaalse kunstenaars.

toegankerlijk voor iedereen

Het middagprogramma is toegankelijk voor iedereen! Je kunt er dus bij zijn! De Soroptimisten verwelkomen je zaterdag 16 november a.s. graag in Spectrum. Toegangskaarten à€ 25,- p.p. (inclusief hapje en drankje na afloop) zijn verkrijgbaar via www.soroptimistrhenenveenendaal.nl, waarop je tevens meer informatie vindt.

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!