Vierdaagse badges voor Ruby and Rose

Unieke 101e Nijmeegse Vierdaagse badge, met uw aankoop steunt u stichting Ruby and Rose!

Wij zijn als stichting bijzonder vereerd dat wij voor de 101e editie van de Nijmeegse Vierdaagse weer het goede doel mogen zijn van de originele Vierdaagse badges. Leo Verhees heeft de handen ook dit jaar ineen geslagen voor de Vierdaagse badges die al 31 jaar worden uitgegeven. Dit is uniek voor alle lopers, fans en verzamelaars van de Nijmeegse Vierdaagse. Een collector’s item dat, gezien de datering, in beperkte oplage wordt uitgegeven. Per afstand is er een versie van het embleem; voor de 30km, de 40km en de 50km.

Het embleem is nu al te bestellen via de webshop (klik hier voor de webshop) van SNOEK Beenmode of in de zaak aan de Ziekerstraat in Nijmegen. We zijn druk bezig om rondom de Vierdaagse meer verkooppunten te realiseren voor de Vierdaagse badges.

Leo Verhees was ruim 30 jaar lid van het Uitvoerend Comité 4Daagse en behartigde vanaf de 60e 4daagse de souvenirverkoop voor de organisatie. Door omstandigheden binnen zijn familie raakte hij nauw betrokken bij stichting Ruby and Rose. Daarom doneert hij € 1,- per verkochte badge aan de stichting! Met uw aankoop steunt u daarmee de strijd tegen vrouwenkanker!

Mocht u de unieke 100e Vierdaagse badge nog willen bestellen dan kan dat op dit moment nog via de webshop van SNOEK Beenmode, dit gaat om de laatste exemplaren.

Ruby and Rose:

Stichting Ruby and Rose is een Nijmeegse stichting en zamelt gelden in voor de strijd tegen vrouwenkanker. Er is te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen vrouwen kunnen treffen. Jaarlijks krijgen ca. 4500 vrouwen  in Nederland een vorm van kanker aan  o.a.  de baarmoeder(hals), baarmoeder, eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1500 vrouwen overlijden jaarlijks aan de gevolgen. Over sommige van deze gynaecologische kankers is al veel bekend. Zo is door onderzoek bewezen, dat baarmoederhalskanker veroorzaakt wordt door het HPV-virus. Sindsdien worden in Nederland meisjes vanaf 12 jaar gevaccineerd en nu maakt Ruby and Rose zich sterk voor het eerder plaatsvinden van het bevolkingsonderzoek en zelftesten om thuis uit te voeren. Maar van eierstokkanker weten wij nog bitter weinig. Ieder jaar worden ongeveer 1300 vrouwen slachtoffer van eierstokkanker en overlijden er 1100 vrouwen aan deze ziekte.

(exacte cijfers:                         Patiënten per jaar  in Ned.         Overlijden per jaar in Nederland

Eierstokkanker                               1300                                                     1100

Baarmoederkanker                        1900                                                      460

Baarmoederhalskanker                  700                                                       220

Vulvakanker                                     400                                                       100

Deze aantallen zijn gebaseerd op het NKR, Nederlandse Kanker Registratie.)

Uitreiking cheque Leo Verhees voor Ruby and Rose

Uitreiking  van de cheque Vierdaagse badges 2016

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!