Corina’s Dagboek ★Vlog 1★

Corina’s Dagboek ★Vlog 1★
9 april, 2018 Elles Ploegmakers

 

“Ik voel dat ik de laatste fase van mijn leven inga”, vertelt ze in haar eerste vlog. Corina leeft in het nu, zolang het nog redelijk goed gaat. Haar vooruitzicht is niet goed, de gemiddelde overlevingskans van een vrouw met eierstokkanker is 36 maanden na diagnose.

Inspirator van Stichting Ruby and Rose, Corina Berendsen, gaat van start met een eigen dagboek in de vorm van een vlog waarbij je, vanaf nu, als kijker haar leven met eierstokkanker kan volgen.

De feiten Eierstokkanker

Wat
Eierstokkanker

1300
Aantal vrouwen per jaar bij wie de ziekte wordt ontdekt.

1000
Aantal vrouwen dat de ziekte jaarlijks niet overleeft.

Bij wie?
Eierstokkanker kan zich op iedere leeftijd openbaren bij vrouwen van 13-90 jaar … dus het kan iedereen overkomen.

Silent lady Killer
Van deze vorm van kanker merken vrouwen in het begin bijna niets en eierstokkanker wordt daarom ook wel ‘Silent Lady Killer’ genoemd. Als de ziekte ontdekt wordt is het vaak al te laat en hebben vrouwen soms al een tumor van 2,5 kilo in de buik.

Onderzoek
Er is te weinig bekend en daarom is er meer onderzoek nodig….Stichting Ruby and Rose zet zich hiervoor in. Er zijn nu een aantal onderzoeken naar Eierstokkanker gehonoreerd voor financiering….maar dit is nog maar het begin!

Verschil maken  Er moet meer duidelijkheid komen en ontwikkeling van diagnostiek en behandeling om vrouwen zoals Corina te kunnen helpen….word vandaag nog donateur van onze Stichting en help ons deze stappen te maken. Want we kunnen wel degelijke een verschil maken.

 

 

1 Reactie

  1. Joy 1 jaar geleden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door uw aankoop steunt u Ruby and Rose

SHOP & DONEER!